Tehetség

2019.05.27


Harcosok!!

Az írás apropóját az adja, hogy néhány nappal ezelőtt Leighton Bennett barátunk, aki mindösszesen 13 éves, a Norwich-i Ifjúsági tornán egy akkora kilencnyilas, tökéletes leget zúzott, hogy a fal adta a másikat.

No, azért a dartsban járatos vitézeknek ez nem volt akkora oltári meglepetés, hiszen ez az ifjú titán már egy jó ideje hihetetlen átlagokat produkál és még a Legendás Phil Taylor Papa is csodákat regélt róla, mikor márciusban egy bemutató keretében megmérkőztek egymással.

Szóval a kiscsákó őrült módon dobál és nem úgy tűnik, hogy ez a tudás szalmaláng.

És akkor az apropó...

Én mindig Mindenkinek elmondom, hogy a Darts-ban nem feltétlenül a tehetség számít, hanem leginkább a kitartás.

Hiszen a dobómozdulat viszonylag hamar elsajátítható, illetve valljuk meg őszintén, látunk olyan kiváló versenyzőket, akik fittyet hányva a klasszikus mozdulatsorra, egészen döbbenetes dobáskultúrával rendelkeznek és mégis állati pontosan tudnak játszani.

És akkor én pedig csak mondom, csak mondom, hogy semmi másra ne figyeljünk, minthogy ha tehetjük, napi 24 órát gyakoroljunk és lehetőség szerint ezt ne kapkodó idegbetegként tegyük, hiszen ennek a sportnak a másik alappillére, hogy oltári higgadtan, jéghideg gondolkodással és tökéletesen összpontosítva dobjuk el a nyilainkat. Ha kell, órákon keresztül teljes erőből koncentrálva.

No, akkor most mi van Harcosok?

Adva van egy jóformán kisgyerek, aki hangsúlyozom 13 évesen hajít úgy, mint a legnagyobbak.

Ő akkor most egy UFO?

MvG is nagyon korán kezdte, de még Ő is 17-18 évesen ért oda, hogy komoly eredményeket érjen el.

Azt is tudjuk, hogy Taylor pedig pontosan az ellenkezőjét produkálta, hiszen nagyon későn kezdett el versenyezni.

Ajaj..Mi lehet a titok?

Valószínűleg nem én leszek az, aki feltalálja a spanyolviaszt.

Azt gondolom továbbra is, hogy a folyamatos és kitartó gyakorlás a legfontosabb. Az alap.

Illetve a koncentráció folyamatos fejlesztése, hogy ne remegjen az a dobókéz a fontos pillanatokban.

De például az általam szintén szajkózott versenyrutin már egy picit gyengébb lábakon áll a srácot figyelve, hiszen csak az életkorát górcső alá véve, illetve azt hogy egy-két éve még a hivatalos magasságban rögzített tábla is kihívást jelenthetett a számára..hát, nem tudom...

De hajlamos vagyok állítani azon az eddig kőbe vésett álláspontomon, hogy nem kell Istenadta tehetségnek lenned ahhoz, hogy jól tudjál játszani.

Ok. Akkor ezt figyeljétek. Rendben. Nem árt, ha Istenadta Tehetség vagy.

De ettől függetlenül pokoli sok elhajított nyíl kell ahhoz, hogy a világ darts színpadán Te is egy főszereplő légy.

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre. Tegyétek meg nekem, hogy a Prince of Darts Facebook oldalain, a blog linkjét tartalmazó bejegyzés alá kommentben elmondjátok a véleményeteket.

Köszönöm.

Game On!!!

A Herceg