Jön, nem jön...

2019.09.16

Nem jön, nem úgy jön... Francba az egésszel!!!

Mottó: A Darts olyan mint angolul tanulni. Az elején pillanatok alatt elérsz egy olyan szintre, hogy megértsenek. De igazából csak ezután jön a kemény munka. Hiszen a cél, hogy Te is mindent megérts.

( A Herceg )


Harcosok!!!

Most azt a gyakran látott folyamatot fogom szubjektív megvizsgálni, amelyet részint elfogadok, hiszen mindenki emberből van és mindenkinél más a határ, hogy mikor adja fel. Ha feladja. De ettől még engem, a megszállottat zavar a tendencia.

A KÉRDÉS. Miért van az, hogy rengeteg harcos nekiesik a dartsnak, tolja hihetetlen lelkesedéssel...

Aztán van egy pont, amikor tornádóként lecsap rá az érzés, hogy ez marhára nem megy. Vagy cunamiként önti el az érzés, hogy ez Őt már nem érdekli. És befejezi. Pedig volt benne óriási tehetség, volt benne finesz.

Ez a szösszenet nem a játékot hobbiként kezelő vitézeknek szól, hanem azoknak, akik nekiugrottak a dartsnak, mint bolond az Anyjának, aztán X idő múlva elfogyott a lendület.

Szóval.

Akkor nézzük: ÉLETHELYZET. Ez egy teljesen objektív cucc. " Máshová költöztem. Ott nincs klub. Otthon meg uncsi egyedül. Oltári csinos az új barátnőm, de nem szívesen látja, ha lejárok dobálni, mikor mehetnénk moziba is. Felvettek az egyetemre, baromira nem érek rá. Új a melóhely, halálra melózom magamat, örülök, hogy élek." Stb. Mondom, stb.

Szerintem ezek elfogadható magyarázatok, bár ha a mondandóm végén kiemelt

2 x 2 KULCSSZÓT veszem alapul, akkor mégsem. De ezen érvekre csak szemlesütve bólintok.

Következő: CSALÓDÁS. " Elkezdtem dartsozni és oltári jól ment. Aztán már nem annyira. Pedig igaz lelkemre annyit gyakoroltam, hogy csak na. És valahogy mégsem jöttek a triplák meg a kiszálló. Aztán ezt meguntam és most inkább csak sörözök darts nélkül. Hiányzik? Néha. De aztán rágondolok a hatalmas megtorpanásra és inkább elhessegetem a gondolatát is."

Itt már felmegy a pumpa bennem egy kicsit. Persze nem drámai módon. És beugrik a saját magam által kreált zseniális fenti idézet.

Én nem hiszem, hogy az életben megy-e valami irdatlan erőfeszítés és munka nélkül.

Ok. Mondjuk ha sokat örökölsz, vagy ha tényleg egy ultrazseni vagy valamiben.

Miért is gondolod, hogy a Darts olyan marha egyszerű, hogy odaállsz és rögtön Te leszel a versenyek ünnepelt sztárja?

Ebben a sportban hatalmas küzdelem eljutni egy mások által is jegyzett szintre. Mit is gondoltál az elején? Óhh, megy ez. A francokat megy!

Majd ha Te is egyre komolyabb tornákat nyersz. Akkor menni fog. Kis túlzással. Addig meg hosszú az út.

Ez lehet, hogy maximalizmus a részemről. De vállalom.

Végül. Ezt figyeld. NEM TUDOK SZÁMOLNI! NINCS MEG FEJBEN A KISZÁLLÓ!!!

Nálam itt a passz. Oké, most nézel rám. De én sohasem voltam jó játékos és nagyrészt softon szocializálódtam anno. Soha életemben nem tudtam jól számolni és többek között ezért sem lettem jó játékos.

De Te? Mi az, hogy nem tudsz számolni? Ez a darts alfája és omegája. A számolás nem feltétlenül csak arról szól, hogy leírsz egy meccset, hanem arról is, hogy amikor leértél kiszállóra, akkor az optimális megoldást válaszd. Mit szerettél volna elérni ebben a sportban, ha nem hobbiként akarod kezelni? Mikor nincsenek meg a kiszállók fejben?

Ne legyél olyan, mint én, hogy ötvennél rádobok a teli bullra, mert mekkora buli, ha bejön...

Száz szónak is egy a vége. Millió ok van és képződik, hogy egy tehetséges játékos abbahagyja ezt a csodát. Nincs bennem harag, csak némi csalódottság, amikor látom elveszni a tehetségeket.

És nyilván van még sok-sok érv, hogy ez miért is történik meg.

Én egyet tudok, pontosabban kettőt. Ami ahhoz kell, hogy valakiből jó játékos legyen.

A Darts iránti ÖRÖK SZERELEM és VÉGTELEN KITARTÁS nélkül soha és senki nem fog maradandót alkotni.

Ez az én 2 x 2 kulcsszavam és ezért szubjektív az írás.

De mint említettem. Amit leírtam. Vállalom.

Game On!!!

A Herceg