Mondom a magamét

2019.02.26

Szeretnék valamit elmondani Nektek. Sokan járnak be hozzám, hozzánk a PoD-ba és általában, sőt legtöbbször.. Kiváló embereket ismerek meg. Mindannyian szeretjük ezt a sportot és szeretjük meghallgatni egymást. Beszélgetünk a versenyekről és eszmét cserélünk. Én is rengeteget tanulok ezekből a beszélgetésekből. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy mikor éreztem kellemetlenül magamat egy ilyen közös program során. De amióta kicsit jobban megismerték ezt a sportot, vannak olyan fazonok, akik három hónap dobálás és négy hónap dartsra való internetes fogadás után megvilágosodnak és elkezdik szórni az igét. Mindent jobban tudnak és meg sem próbálják elfogadni a higgadt érvelést. Akkor most szólok. Csendesen. A Darts egy SPORT. Nagyon sok küszködés és hosszú évek kemény munkája alakítja, formálja a játékost azzá, hogy netán versenyzőnek vallhassa magát.. Rengeteg kínlódás és tépelődés, millió gyakorlóóra vezet el odáig, hogy felmutass valamit. Megannyi, összeszorított foggal megélt, izomlázas, csalódással teli edzés és verseny vezet el odáig... Rengeteg munka szükséges ahhoz, hogy felkészült, komoly Dartsosként mondhasd el: Kitűztem szinteket magamnak és most a következőhöz is megérkeztem. 

De ez az út mocskos hosszú. Az én tanácsom az,.. Hogyha úgy érzed, hogy nagyon megakadtál. Azt érzed, hogy vége. Képtelen vagy továbbfejlődni.. Nos. Akkor nem szabad hogy feladd.. Mert pontosan ez az a pillanat amikor meg tudod ítélni a képességeidet. Az pedig már egyfajta emberi nagyság.. Óriási dolog evvel azonosulni. A másik tanácsom, visszautalva az írás elejére. Minél hangosabb vagy, minél inkább csak a saját igazadat szajkózód. Különösebb tapasztalat nélkül.. Különösebb tudás nélkül.. Annál hiteltelenebbé válsz. A végén már magad előtt is. A Darts maga a Tisztelet. Az ellenfél iránt és igen, bizony a Magad iránt érzett Tisztelet. 

Megboldogult Nagyapám mondta nekem egyszer, elég is volt egyszer mondania. Mert egy életre megjegyeztem. " Unokám. Minél érettebb egy kalász. Annál mélyebbre hajtja a fejét " 

A Darts Hercege